‘Woerden zakt door- kubus’ te bezoeken in Zegveld

woerden zakt door-kubus

De ‘Woerden zakt door-kubus’ reist verder. Na enkele weken in het Brediuspark te hebben gestaan, is op donderdag 1 oktober de ‘Woerden zakt door-kubus’ in Zegveld geplaatst aan de Boschsloot.

Initiatief van de gemeente

De kubus is een initiatief van de gemeente Woerden. Met de kubus wil de gemeente inwoners op een visuele en laagdrempelige manier informeren over de bodemdaling in Woerden. De gemeente laat inwoners letterlijk zien wat bodemdaling is en wat zij doen om bodemdaling te remmen. Ook geeft de gemeente concrete tips aan inwoners om hierbij een handje te helpen.

#woerdenzaktdoor

Met de hashtag #woerdenzaktdoor wil de gemeente inwoners enthousiasmeren in de kubus te stappen en zelf te ‘ervaren’ wat het is om op slappe bodem te wonen. Wilt u weten hoe het komt dat de bodem hier daalt? En wat u er zelf aan kunt doen? Samen met de gemeente? Breng dan een bezoek aan de ‘Woerden zakt door-kubus’. Maak een foto in ‘3D’, post deze online met #woerdenzaktdoor en vertel ons wat u gaat doen aan bodemdaling.

Winactie

Gaat u een ‘frisse neus’ halen? Een lunchwandeling, even met de kinderen er uit? Dan maakt u kans op een bioscoopbon voor 2 personen. Maak de wandeling langs de kubus, ga samen met uw ‘huisgenoot’ (of met een vriend of vriendin op 1,5 meter afstand) op de foto, post de foto op Facebook of Instagram met #woerdenzaktdoor en win! De actie loopt van maandag 19 t/m vrijdag 30 oktober. De winnaar wordt maandag 2 november bekend gemaakt.

De kubus staat aan de Boschsloot in Zegveld en is nog te bezoeken t/m eind oktober.