Liveblog coronavirus in Woerden

Op deze pagina leest u de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus in Woerden. Bekijk voor meer informatie van de gemeente en partners:

Woerden, 3 juni 18.30 uur

Dit is de laatste week van de liveblog coronacrisis. Deze week verschijnt er nog een update op vrijdag en zaterdag. Berichten over corona vindt u vanaf  maandag 8 juni bij Nieuws tussen berichten over andere actuele onderwerpen. Wilt u niets missen? Meld u dan hier aan voor een wekelijks overzicht van de nieuwsberichten. Daarnaast worden de themapagina’s op de website vernieuwd.

 

Steigers Meer van Annecy soms afgesloten vanwege coronaregels

Afgelopen weekend zijn de steigers aan het Meer van Annecy afgesloten voor onbepaalde tijd. Juist op het weekend wanneer de terrassen weer open mochten en Woerden zich verheugde op versoepeling van de maatregelen. Helaas was sluiting onvermijdelijk. Want hoe kun je bij drukte 1,5 meter afstand bewaren op een steiger? Op het gras kan dat wel. Vanaf het gras mag dan ook gewoon gezwommen worden. Op andere plekken langs de plas is gelukkig meer ruimte, zoals op het Cattenbroekerstrand. Daarom worden de speelvoorzieningen bij het strand eerder dan gepland in orde gemaakt.

 

Waar de horeca veel moeite doet om ervoor te zorgen dat iedereen op het terras 1,5 meter van elkaar zit, is het aan de overheid om ervoor te zorgen dat deze afstand tussen mensen ook in de openbare ruimte gerealiseerd kan worden. Ook al gelden voor sommige mensen, zoals kinderen, net iets soepelere regels dan voor anderen, de mogelijkheid moet voor iedereen blijven bestaan om 1,5 meter afstand te houden. 

 

Er worden regels gesteld en – als dat nodig is- maatregelen genomen. Zo zijn in de afgelopen periode overal in het land  regelmatig locaties afgesloten. Ook bij onze steigers aan het Meer van Annecy is het bij mooi weer vreselijk druk. Wat je er ook van vindt, in coronatijden is dit onverantwoord. Op basis van de noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht kunnen de steigers ook in de komende periode afgesloten worden wanneer grote drukte verwacht wordt, zoals bij mooi weer. Wijk in dat geval uit naar een alternatief, zoals het strand aan de Cattenbroekerplas, het zwembad, de parken, of zoek de weidsheid van het Groene Hart op.

Waar je ook bent, ook daar geldt: hou 1,5 meter afstand!

 

Voor alle algemene vragen over het coronavirus en de maatregelen: www.rijksoverheid.nl. 

Publiekstelefoon: 0800-1351