Samen naar een levendige binnenstad in 2030

Hoe houden we het Woerdense centrum ook in de toekomst uitnodigend en compleet nu steeds meer winkels moeite hebben te overleven? Een enthousiast kernteam vanuit de horeca, Stadshart, Vestingraad, Vastgoed en de gemeente heeft de handen ineen geslagen en komt nu met een voorstel voor de koers.

Het Woerdense college is blij met het initiatief en biedt alle Woerdenaren de gelegenheid over deze ‘stip op de horizon’ mee te praten en een reactie te geven. Alle reacties worden verzameld, beoordeeld en eventueel verwerkt in het voorstel. Na de verkiezingen nemen het nieuwe college en de nieuwe gemeenteraad hier een besluit over.

Compacter met een gezonde kern, op basis van vrijwilligheid

De koers werkt toe naar een compacter winkelgebied met een gezonde kern, waarbij enkele straten langzamerhand kunnen ‘verkleuren’ van ‘winkelstraat’ naar óf meer woningen óf andere functies. Dit is bijvoorbeeld te bereiken door een aanpassing van het bestemmingsplan. Dat vergroot de mogelijkheden van functies van panden in de binnenstad en biedt volop kansen voor nieuwe concepten aan ondernemers, bewoners, de cultuursector en bezoekers. Belangrijk is dat we de komende jaren de tijd hebben voor eventuele verplaatsingen of wijzigingen van functies, op basis van vrijwilligheid.

Bekijk de flyer voor meer informatie over de koers, bijeenkomsten en reactiemogelijkheden.

Kunt u de flyer niet goed lezen? Dan kunt u ons mailen via vitalebinnenstad@woerden.nl of bellen via het algemene telefoonnummer 14 0348. Wij zorgen dan dat u de informatie alsnog ontvangt.

Of u bekijkt het filmpje Woerden vitale binnenstad 2030.

Reageren

Hebt u vragen of wilt u reageren? Wij horen het graag via vitalebinnenstad@woerden.nl.