Duurzaamheid.

Door:
Virindra Gobind
Goedendag, Graag verneem ik van de Gemeente in hoeverre het nemen van duurzame maatregelen wordt gestimuleerd in de vorm van subsidies. Zelf ben ik geïnteresseerd in het aanbrengen van mos sedum op de dak van mijn schuur (luchtfilter en waterbuffer (ontzorging van de rioleringsstelsel)). Ook ben ik aan het kijken voor isolatie onder de begane grondvloer (kruipruimte). Hiervoor moet ik nog informatie inwinnen bij een woningcorporatie van Zoeteremeerdie hierin onderzoek heeft uitgevoerd naar verschillende bouwstijlen en bouwjaren. Ik heb informatie gekregen van de Gemeente over zonnepanelen (samen voor duurzaam geloof ik). Maar daar vond ik negatieve ervaringen over op het internet. Het is overigens niet duurzaam om zonnepanelen aan te brengen als deze panelen eerst nog geproduceerd moet worden en verscheept naar Nederland. Duurzaamheid betekent niet dat het bespaart in je portemonnee, maar dat het beter is voor de milieu. Mocht de gemeente zelf ideeën hebben m.b.t. duurzaamheid, dan word ik daar graag over geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Virin Gobind. 06-50274691

Geef je waardering

Gemiddeld: 2.9 (45 votes)

Reacties

Als voorzitter van onze VvE zijn wij ook aan het kijken naar duurzaamheid en het vergroten van wooncomfort. Als ik de onderzoeken en rapporten moet geloven heeft de aanleggen van groene daken veel voordelen. Waaronder inderdaad de druk op de riolering te verlagen en het verlagen van hitte-eilandeffect van de bebouwing in een stad. Verder zou dit er ook voor zorgen dat mensen met astma hier baat bij hebben i.v.m. de schonere luchtkwaliteit.
Ik denk dat de gemeente hiermee zou kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zeker bij nieuwbouw projecten zou er kunnen worden gekeken om te stimuleren om groene daken aan te leggen. Hierdoor zou de luchtkwaliteit in Woerden worden verbeterd. Daarnaast zou er ook bij renovaties of duurzaam projecten gekeken kunnen worden of dit gestimuleerd kan worden.

Reactie toevoegen