Aanleg glasvezel

Door:
Hans Opmeer
In Waterrijk en de Monnetlaan waar ik woon staan redelijk kapitale huizen. Door de straat loopt glasvezelbuis t.b.v. Mozaïek eiland echter is destijds de huizen in de Monnetlaan niet daarop aangesloten. Internet via KPN is maximaal 10Mb wat niet meer van deze tijd is. Kunnen jullie ook de huizen in de Monnetlaan laten aansluiten op het glasvezelnetwerk. Een kleine investering en sluit aan bij 'heel Nederland (Woerden) op glasvezel zoals jullie aangeven.

Geef je waardering

Gemiddeld: 4.8 (37 votes)

Reacties

Ook in Snel & Polanen is glasvezel zeer gewenst.

Helemaal eens Hans Opmeer. Woerden ligt in een centraal deel van Nederland en het zou economisch gezien voor de gehele gemeente inclusief het buitengebied interssant zijn en glasvezel levert meer waarde op voor de woningen. Graag ook glasvezel in het buitengebied (Breeveld) van Woerden.

Zelfde voor het Inarimeer... maximaal 8 mbit van KPN waardoor er geen keuze is en ik vast zit aan de kabelmaatschappij, met allemaal onzinnige extra's waar ik niets mee doe maar wel verplicht moet afnemen.

Goed idee, hier in Waterrijk (Tornemeer) is glasvezel echt geen overbodige Luxe.

Het is onbegrijpelijk dat in waterrijk op het mozaiek eiland wél glasvezel leverbaar is, terwijl de rest van de wijk overgeleverd is aan de grillen van Ziggo (want dsl is simpelweg geen alternatief, gezien dit alleen maar de oude adsl1 vorm is). Dit had destijds met de bouw gelijk al geregeld moeten worden, maar dat is helaas ook niet gedaan. Nu schijnbaar verderop in de wijk wel gewoon glasvezel ligt, lijkt het mij logisch de rest ook gewoon aan te sluiten. De huidige situatie is hier eigenlijk niet meer houdbaar.

@gemeente,
Wat is het beleid inzake internet via glasvezel?

Ook hier zou glasvezel in Bodenmeer zeer gewenst zijn.

Ook op het Saimaameer willen we graag glasvezel! We hebben nu ADSL van KPN (voorheen Telfort) en dat is echt een drama qua snelheid. Het is geen doen met thuiswerken. Het alternatief van Ziggo schijnt ook niet erg lekker te werken helaas dus glasvezel zou echt onze redding zijn. @gemeente, staat de aanleg van glasvezel in Waterrijk op de planning voor 2021?

Hier ook interesse, snel en Polanen. Woerden moet eens goed kijken hoe Zeeland op dit moment overal glasvezel aanlegt. Woerden moet echt eens met de tijd mee

Ook zeker interesse in Snel en Polanen, Kretakade. Is het niet een idee om Waterrijk en Snel en Polanen in 1 groot project van glasvezelaansluitingen te voorzien?

Zeker ook hier aan de Londenlaan in Snel en Polanen is glasvezel gewenst. Ziggo is duur en inderdaad met overbodige extra en KPN is niet snel genoeg. Wellicht een handtekeningactie oid starten?

Ik sluit me aan bij de hier geplaatste opmerkingen: het is tijd voor glasvezel in waterrijk. Zelf woon in aan de inarimeer.

Ik zou graag zien dat de gemeente interactie met glasvezelinvesteerders initieert, danwel faciliteert. Ik heb geen zicht op wat er in het verleden al is geprobeerd en/of wat belemmeringen waren. Dat lijkt me waardevolle informatie.

KPN levert (net zoals in het buitengebied vanwege de lange afstand naar centrale?) onvoldoende snelheid in Waterrijk (eilanden), Ziggo heeft hierdoor een monopoly. Ik zag graag ook glasfiber in Waterrijk aangelegd. +1

Hier in Snel en Polanen is glasvezel ook gewenst. Het is zeer jammer om te zien dat alleen de buitengebieden worden aangesloten op glasvezel en de stad zelf grotendeels wordt overgeslagen.

Deze kaart toont waar er glasvezel beschikbaar is: https://services.geodan.nl/public/viewer/index.html?config=22a21f57-e7b2...

Reactie toevoegen