Geldzaken tijdens coronatijd

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een tijdelijke tegemoetkoming in noodzakelijke kosten. Deze tegemoetkoming is voor huishoudens die te maken hebben met een inkomensterugval en daardoor de noodzakelijke kosten, zoals woonlasten, niet meer kunnen betalen uit het inkomen. De ondersteuning geldt van 1 januari tot 30 juni 2021. TONK aanvragen bij Ferm Werk

 

Meer informatie

Tips en informatie

Nibud

Het Nibud heeft een speciale pagina met informatie en tips over geldzaken tijdens de coronacrisis. En er is een speciale digitale Geldkrant gemaakt.

 

Wijzer in geldzaken

De website Wijzer in geldzaken geeft ook tips over geldzaken tijdens de coronacrisis.

 

Rijksoverheid

De Rijksoverheid deelt informatie over de financiële regelingen die er zijn. Bekijk de pagina financiële regelingen coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

Zelf geldzaken op orde krijgen met een persoonlijk geldplan

Is uw inkomen gedaald door de coronacrisis? En wilt u uw geldzaken op orde brengen? Maak dan een persoonlijk geldplan. De geldplannen helpen om:

  • beter om te gaan met geld
  • tips en inzicht te krijgen in welke keuzes u maakt als u geld te kort of over hebt
  • uit geldzorgen te komen

 

Er zijn verschillende soorten geldplannen, zoals 'Kom uit Geldzorgen', 'Beter rondkomen', 'ZZP' en 'Bijna 18'.

 

Alle inwoners van de gemeente Woerden kunnen gebruikmaken van de geldplannen. Ze zijn gratis en geschikt voor alle inkomens. Bekijk de geldplannen op de website Startpunt Geldzaken.

Hier kunt u terecht voor hulp

Door de maatregelen in verband met het coronavirus kan het zijn dat de hulp iets anders gaat dan anders.

 

Hulp bij thuisadministratie

Vrijwilligers helpen met:

  • overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven
  • gebruik maken van regelingen
  • contact leggen met instanties
  • berekenen van je budget

Aanmelden kan bij Saskia Hijzelendoorn via s.hijzelendoorn@kwadraad.nl of bel 06-40 75 73 00 (ma-do). Bekijk de website van Kwadraad voor meer informatie.

 

Vragen over uitkeringen, toeslagen en andere voorzieningen

Maakt u wel gebruik van alle regelingen en voorzieningen? Sociaal Raadslieden van Kwadraad zijn er voor alle inwoners die vragen hebben over uitkeringen, toeslagen en andere voorzieningen. Zij geven advies en helpen met praktische zaken. Bel voor meer informatie met 088-9004000 of bekijk de website van Kwadraad.

 

Aanvulling inkomen

Is uw inkomen weggevallen of lager geworden? Misschien heeft u recht op een aanvulling.

  • Geen recht op aanvulling via het UWV? Misschien komt u wel in aanmerking voor een aanvulling of inkomen via Ferm Werk. Kijk op de website van Ferm Werk voor de voorwaarden zijn en het indienen van een aanvraag.
  • Woont u in de gemeente Woerden en heeft u een laag inkomen? Dan zijn er regelingen om uw inkomen aan te vullen. Er zijn bijvoorbeeld regelingen om mee te doen moet sporten of andere activiteiten en er zijn regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Ferm Werk regelt dat. Bekijk voor meer informatie en de voorwaarden de website van Ferm Werk.

 

Hulp bij schulden of schulden voorkomen

Heeft u (tijdelijk) minder inkomen, schulden of wilt u schulden voorkomen? Neem dan contact op met WoerdenWijzer voor meer informatie over hulp bij financiële problemen. Dat kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 0348-42 86 00. Bekijk ook de website van WoerdenWijzer voor meer informatie.