Woerden gaat door!

Wie is uw 'redder in nood' in coronatijd?

De coronacrisis duurt voort. En het voelt steeds lastiger om de strenge maatregelen vol te houden. Met de invoering van de avondklok en het dringend advies nog maar 1 bezoeker per dag te ontvangen zijn de maatregelen strenger dan ooit. Soms lijkt alle gezelligheid weg en nemen praktische en zakelijke problemen de overhand. Toch moeten we het blijven volhouden, voor de kwetsbaren, voor de zorg, kortom voor elkaar.


Er is volop testcapaciteit en er is gestart met vaccineren. Dat maakt me optimistisch. Ook zie ik hoe mensen zich inzetten voor een ander. Om het allemaal een beetje lichter te maken, of om praktische problemen op te lossen. Mensen bestellen online bij de horeca en kopen online bij lokale winkeliers. Mensen sturen bloemen of een extra mailtje om elkaar een hart onder de riem te steken en eenzaamheid te verdrijven. Buren staan klaar voor elkaar. We kijken naar elkaar om en dat doet me goed!


Graag wil ik iedereen bedanken die in deze tijd iets extra’s voor een ander doet. Het is tijd om deze ‘redders in nood’ extra in het zonnetje te zetten. Ik wil dan ook graag van u horen wie wij volgens u moeten bedanken. Daarom roep ik u op om bij ons aan te geven wie uw ‘redder in nood’ is in coronatijd en waarom. Stuur uw verhaal o.v.v. ‘redder in nood’ naar bestuurssecretariaat@woerden.nl of postbus 45, 3440AA Woerden. Dan gaan wij uw ‘redders in nood’ in het zonnetje zetten!


Tot slot: kijk naar elkaar om, hou vol en blijf vooral gezond.
Alleen samen houden we corona onder controle.


Victor Molkenboer, burgemeester

Fotoserie #woerdengaatdoor

Hoe heeft corona het leven van mensen in Woerden veranderd? In de serie #woerdengaatdoor vertellen inwoners van gemeente Woerden welke invloed corona op hun leven, van werk tot sport, heeft gehad.

 

De hele fotoserie met interviews is eerder gepubliceerd op Instagram en Facebook

Foto's: Thomas Sohilait