Corona cijfers in onze gemeente

Elke maand laat de gemeente weten wat het verloop van het coronavirus in Woerden is.

Terugblik december 2020

Het aantal besmettingen bleef in december oplopen. Daarom kwamen er extra maatregelen. Vanaf half december geldt de strengste lockdown sinds het begin van de coronacrisis.

Cijfers december

Tijdens de tweede corona golf is het aantal besmettingen breder verspreid in onze samenleving. Tijdens de eerste golf werden 294 besmettingen in gemeente Woerden gemeld. Vanaf 1 september zijn daar 2136 besmettingen in de gemeente bij gekomen, waarvan 908 in december. Wel zijn tijdens de eerste golf meer mensen overleden: tot september 20 personen, vanaf september 5 personen. In december is 1 inwoner overleden aan corona.

 

De besmettingscijfers van onze gemeente lagen in de maand december hoger dan ooit. Op 21 december meldde de GGD regio Utrecht dat 62 inwoners uit onze gemeente positief getest waren in de afgelopen 24 uur. Het hoogste cijfer tot nu toe. Het gemiddelde van december lag op 29 positief besmette mensen per dag.

Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken worden de cijfers ook per 100.000 inwoners berekend. Het cijfer 29 komt neer op ongeveer 55 besmettingen per 100.00 inwoners. Dit getal per 100.000 inwoners is fors hoger dan de cijfers van de grote steden in deze periode. Sinds een kleine week is er een lichte daling te zien. 

Meer informatie

  • Kijk naar RTV Utrecht UNieuws extra, elke vrijdag vanaf 17.40 uur. Via social media kunt u ook zelf vragen stellen.

Gemeente Woerden hoort bij de veiligheidsregio Utrecht