Corona cijfers in onze gemeente

Elke maand laat de gemeente weten wat het verloop van het coronavirus in Woerden is.

Terugblik februari 2021

Een maand waarin ieders geduld flink op de proef werd gesteld. De strenge lockdown werd verlengd, inclusief de avondklok. Wel gingen de basisscholen en kinderopvang weer open. Ondanks stijgende besmettingscijfers werden aan het einde van de maand enkele versoepelingen aangekondigd.

Besmettingscijfers

Het aantal positief geteste mensen in de maand februari ligt iets lager dan in januari. Dat is vooral te danken aan de eerste weken van februari. De laatste week is er een fors stijgende lijn. Gemiddeld
ging het in februari om 13,7 positief geteste mensen per dag. Dit aantal is in de laatste week van februari alweer gestegen naar 24,1. Ruim de helft van de besmettingen wordt veroorzaakt door nieuwe corona varianten. Omdat deze erg besmettelijk zijn, is het belangrijk extra voorzichtig te zijn. In februari zijn in Woerden totaal 384 mensen positief getest op het coronavirus.

 

In Woerden is ongeveer de helft van de besmette personen jonger dan 40 jaar. Daarbij is de groep vanaf 20 tot 40 jaar iets groter dan de groep tot 20 jaar.

Vaccinatie

Veel zorgmedewerkers kregen in februari hun 2e prik. Van de ouderen zijn nu de mobiele 80 tot 85 jarigen aan de beurt. Het vaccineren gaat zo vlot, dat de GGD Utrecht op 21 februari liet weten dat de voorraad vaccins beperkt is. Iedereen die al een brief van het RIVM heeft ontvangen kan een afspraak maken. Nieuwe afspraken worden vanaf 5 maart weer ingepland.

Kinderen naar school

Vanaf maandag 8 februari mogen kinderen weer naar school en naar de opvang. Wel moet een hele groep in quarantaine wanneer 1 kind uit de groep positief getest is op het coronavirus. De GGD informeert de burgemeester wanneer dat het geval is. In Woerden hebben 6 basisscholen hiermee te maken gekregen en moesten 6 groepen minimaal 5 dagen in quarantaine. In de kinderopvang is 1 locatie tijdelijk gesloten.

 

Meer informatie

  • Kijk naar RTV Utrecht UNieuws extra, elke vrijdag vanaf 17.40 uur. Via social media kunt u ook zelf vragen stellen.

Gemeente Woerden hoort bij de veiligheidsregio Utrecht