Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders vormen samen het dagelijks bestuur van de gemeente. Zij worden bijgestaan door de gemeentesecretaris, die leiding geeft aan de ambtelijke organisatie.

Foto van het college van burgemeester en wethouders

Burgemeester Victor Molkenboer

"Ik zie Woerden als een schitterende gemeente om te wonen, te werken en te leven."

 

Victor Molkenboer is op 28 februari 2013 geïnstalleerd als burgemeester van Woerden. Hij is voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Arjan Noorthoek

"Ik wil heel graag verder bouwen aan al die dingen die me trots maken op Woerden.”


Arjan Noorthoek is wethouder namens het CDA. Hij houdt zich onder meer bezig met wonen en sport.

 Foto van wethouder Arjan Noorthoek

Wethouder Ad de Regt

“Het bestuursakkoord is groen, sociaal en duurzaam. Er zitten ongelofelijk veel mooie dingen in voor het prachtige Woerden waar we echt heel concreet voor inwoners mee aan de slag kunnen.”

 

Ad de Regt is wethouder namens Lijst van der Does. In zijn takenpakket zit onder andere beheer van de openbare ruimte en milieu.

Wethouder Jelmer Vierstra

“We hoeven het niet overal over eens te zijn. Maar ik wil wel graag dat inwoners het gevoel hebben dat onze besluiten zuiver zijn genomen.”

 

Jelmer Vierstra is wethouder namens Progressief Woerden. Hij is onder andere wethouder van financiën en duurzaamheid, klimaat en energietransitie.

 Foto van wethouder Jelmer Vierstra

Wethouder Jacques Rozendaal

“Ik herken in Woerden het stedelijke en dorpse uit mijn eigen woonomgeving. De eerste stap die ik ga zetten is om de mensen te leren kennen.”

 

Jacques Rozendaal is wethouder namens ChristenUnie/SGP. Hij houdt zich onder meer bezig met het armoedebeleid en jeugd.

 Foto van wethouder Jacques Rozendaal

Wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw

“Ik ben een bestuurder die graag iets voor elkaar krijgt en dat wil ik in Woerden echt samen met inwoners gaan doen.”

 

Mariëtte Pennarts-Pouw zit als onafhankelijk wethouder in het college. In haar takenpakket zit onder andere volksgezondheid en participatie.

 Foto van wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw

Directie

De gemeentesecretaris van Woerden is tevens algemeen directeur van de ambtelijke organisatie, die werkt voor twee gemeenten, Woerden en Oudewater. De directie bestaat uit drie leden. De directieleden hebben ieder een specifiek aandachtsgebied.