Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders vormen samen het dagelijks bestuur van de gemeente. Zij worden bijgestaan door de gemeentesecretaris, die leiding geeft aan de ambtelijke organisatie.

Burgemeester Victor Molkenboer

"Ik zie Woerden als een schitterende gemeente om te wonen, te werken en te leven."

 

Victor Molkenboer is op 28 februari 2013 geïnstalleerd als burgemeester van Woerden. Hij is voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Arjan Noorthoek

"Bereikbaarheid en daadkracht zijn sleutelwoorden."

 

Arjan Noorthoek is wethouder namens het CDA en 1ste locoburgemeester. Ook is hij wijk- en dorpswethouder van Kamerik, Rijnoevers en bedrijventerrein BIZ.

Wethouder Tymon de Weger

"Elkaar vinden en versterken."

 

Tymon de Weger is wethouder namens de ChristenUnie-SGP en 2de locoburgemeester. Hij is wijk- en dorpswethouder van het Schilderskwartier en Snel en Polanen/Waterrijk.

Wethouder George Becht

"Samenwerken en elkaar kansen geven."

 

George Becht is wethouder namens D66 en 3de locoburgemeester. Verder is hij wijk- en dorpswethouder van Zegveld, Staatsliedenkwartier en de binnenstad.

Wethouder Ad de Regt

“Lokaal besturen met mensen voor ogen, daar loop ik warm voor.”


Ad de Regt is wethouder namens Lijst van der Does en is 4de locoburgemeester. Daarnaast is hij wijk- en dorpswethouder van Molenvliet, Bloemen- en Bomenkwartier, Schilderskwartier en Harmelen.

Directie

De gemeentesecretaris van Woerden is tevens algemeen directeur van de ambtelijke organisatie, die werkt voor twee gemeenten, Woerden en Oudewater. De directie bestaat uit drie leden. De directieleden hebben ieder een specifiek aandachtsgebied.