Voorzieningen

U vindt hier een overzicht van alle voorzieningen in gemeente Woerden e.o. zoals winkels, evenementen, zwembaden, scholen en parkeergarages.

Vrije tijd

Winkels

De gemeente heeft 3 winkelcentra: Stadshart Woerden, Molenvliet en Snel & Polanen.
Elke vrijdag is het koopavond en zijn de winkels open tot 21.00 uur. Daarnaast zijn winkels open op zondag (behalve op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag). 

Markt

Elke woensdag is er markt op het Kerkplein in Woerden tussen 8.00 en 13.00 uur. En elke zaterdag is er een streekmarkt op het Kerkplein tussen 9.00 en 17.00 uur.

Dagje uit

Op Beleef Woerden en Het Groene Hart staan alle plekken voor een gezellig dagje uit.

RHC Rijnstreek en Lopikerwaard

Het Regionaal Historisch Centrum (RHC), ook wel bekend als het streekarchief, beheert de archieven van de gemeente Woerden en omliggende gemeenten.

Evenementen

Een overzicht van alle evenementen met vergunning in 2023.

Sport

Een overzicht van alle sporthallen en gymzalen in Woerden.

Zwembaden

U kunt zwemmen in Batenstein (zwembad in Woerden), H20 (zwembad in Harmelen) of de Cattenbroekerplas (strand in Woerden).

Hond uitlaten

In de gemeente Woerden zijn er gebieden waar uw hond mag loslopen. In de rest van de gemeente bent u verplicht uw hond aan te lijnen.
 

Onderwijs & opvang

Scholen

Een overzicht van alle basisscholen en middelbare scholen in Woerden.

Leerplicht

Kinderen moeten naar school als ze tussen 5 en 18 jaar zijn. Het Regionaal Bureau Leerplicht Utrecht Noordwest houdt hier toezicht op.

Kinderopvang

Op het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) vindt u adressen voor verschillende soorten kinderopvang zoals kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Als
u vragen heeft, kunt u de gemeente mailen (kinderopvang@woerden.nl) of bellen (14-0348).
 

Monumenten

Monumenten

U vindt hier informatie over monumenten, archeologie of groen erfgoed in de gemeente Woerden.

 

Verkeer

Parkeergarages (Parkeerservice)

Woerden heeft 2 parkeergarages: Castellum en Defensie-eiland. Kijk op de website van Parkeerservice voor informatie over abonnementen en uitrijkaarten.

Ligplaatsen

Voor een vaste ligplaats heeft u een ligplaatsvergunning nodig. Het is tot 1 januari 2025 niet meer mogelijk om u in te schrijven voor een ligplaatsvergunning voor een vaartuig. U wordt niet meer op een wachtlijst geplaatst.

Bruggen

U vindt hier een overzicht van alle bruggen in Woerden en Harmelen - en hun openingstijden tijdens en buiten het vaarseizoen. 
 

Begraafplaatsen

Begraafplaatsen

Een overzicht van alle begraafplaatsen in Woerden.