Veluwemeer

Het Veluwemeer wordt een 30 km/u zone en krijgt meer groen. Op de kruispunten worden verkeersdrempels geplaatst om de weg veiliger te maken.

As-verspringingen verdwijnen

Op dit moment zijn er as-verspringingen aanwezig in de straat. De as-verspringingen in de straat gaan weg. Dit op verzoek van een meerderheid van de bewoners, die hebben aangegeven dat de as-verspringingen bij het nieuwe ontwerp weggelaten mogen worden.

Meer groen in de straat

Aan de westzijde van de straat maakt een deel van de stoep plaats voor een groenstrook. De groenere inrichting zorgt voor:

  • Verkoeling in de openbare ruimte
  • Beter weglopen van regenwater in de bodem.
  • Meer bijen, vlinders en andere insecten.

Door een geveltuintje aan te leggen helpt u als inwoner aan het vergroenen van de straat. De gemeente stimuleert de aanleg van geveltuinen. U vraagt een geveltuin online bij de gemeente aan. De gemeente kan u ondersteunen wanneer u met meerdere bewoners een geveltuintje wilt aanleggen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente via klimaatbestendig@woerden.nl.

Planning

  • Voorbereiding: april 2022 t/m oktober 2022
  • Uitvoering: november 2022 t/m april 2023

Dit is een voorlopige planning. Er kunnen nog afwijkingen plaatsvinden op deze planning. De communicatie naar omwonenden wordt verzorgd door de aannemer firma Van Ooijen.

Meer informatie

Voor vragen over dit project stuurt u een e-mail naar: veluwemeer@woerden.nl.

Subsidie

De provincie Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verlenen subsidie voor dit project.