Woerden werkt samen: een gezonde, groene stad

In het Groene Hart van Nederland zoeken enthousiaste ondernemers, de ondernemerskring Woerden (OKW) en de gemeente elkaar op. Samen werken ze aan een duurzame, bereikbare en gezonde stad. In dit nieuwsbericht vertellen ze waarom.

Gemeente Woerden

“We willen niet alleen beleid maken, maar ook het goede voorbeeld geven,” zegt Johan Zuiderveen, Beleidsadviseur Mobiliteit bij gemeente Woerden. Het stimuleren van gezonde en duurzame reisopties is daarbij een speerpunt. De gemeente zoekt actief samenwerking met ondernemers om duurzame reisoplossingen te realiseren.

Groenendijk Bedrijfskleding

“Bij Groenendijk Bedrijfskleding zit duurzaamheid in het DNA,” vertelt Marien Groenendijk, oprichter en directeur. Groenendijk stimuleert daarom ook duurzaam reisgedrag met een uitgebreid fietsenhok, elektrische fietslaadpunten en een elektrisch wagenpark. Groenendijk zoekt gezamenlijke oplossingen voor de reis van het station naar de werklocatie. 

Lekx Accountants

Rolf Verschure, Senior Partner bij Lekx Accountants noemt bereikbaarheid een belangrijk onderwerp. “De mobiliteitsscan toont bereidheid om te fietsen, maar de afstand woon-werk moet haalbaar blijven.” Samen met andere werkgevers, de gemeente en Goedopweg wil Lekx Accountants vernieuwende oplossingen vinden.

Doet u mee?

Wilt u ook bijdragen aan een duurzaam, bereikbaar en gezond Woerden? Vraag hier een gratis reisscan aan. Ontdek hoe uw organisatie nu reist en waar de verbeterkansen liggen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze samenwerking? Bezoek dan de webpagina Duurzame Mobiliteit. U kunt ook de website van Goedopweg bezoeken of mailen naar rien@goedopweg.nl.