Woerden vervangt, verbetert en verduurzaamt de straatverlichting

De aankomende jaren gaat de gemeente Woerden de straatverlichting vernieuwen. De straatverlichting wordt vervangen door led-verlichting. De masten worden ook gecontroleerd. Als het nodig is, worden de masten één op één vervangen.

Energiekosten, onderhoud en levensduur

Door de straatverlichting te vervangen naar led-verlichting besparen wij tot wel 50% op energiekosten. Daarnaast is er minder onderhoud nodig, want led gaat langer mee. De natuur heeft ook minder last van led-verlichting, want led schijnt gerichter in de openbare ruimte.  

3000 lampen vervangen

In de gemeente zijn meer dan 12.000 lampen langs wegen, fietspaden, op bruggen en in tunnels. Een deel van deze lampen is over haar technische levensduur heen, deze lampen gaan wij vervangen. Dit komt neer op ongeveer 3000 lampen. Door deze vervanging dragen wij bij aan goede openbare verlichting. Goede openbare verlichting is belangrijk voor de sociale- en verkeersveiligheid. Het geeft een veilig gevoel als je ’s avonds over straat gaat en je wordt beter gezien in het verkeer. De vervanging gebeurt in de aankomende drie jaar.

Begin van werkzaamheden

Het vervangen van de verlichting gebeurt geleidelijk per straat of wijk. Op 2 mei gaan wij beginnen met de werkzaamheden. Zo kunnen wij tegen het eind van het jaar meer dan 1.300 lampen vervangen. De werkzaamheden vinden plaats in Harmelen, Zegveld, Kamerik en Woerden. Inwoners worden per brief geïnformeerd Wil je meer weten over het vervangen van de openbare straatverlichting? Kijk dan op de projectpagina