Werkzaamheden en afsluiting tussen Jan Ruijspad en rotonde Steinhagenseweg

De gemeente bereidt de aanleg van de ongelijkvloerse kruising voor in het verlengde van het Jan Ruijspad. Vanaf 8 juli verleggen we kabels en leidingen vanaf de rotonde Steinhagenseweg tot de kruising van het Jan Ruijspad met de Beneluxlaan. Verkeer wordt tijdelijk omgeleid.

Wat houden de werkzaamheden in?

Om de ongelijkvloerse kruising aan te kunnen leggen, is het nodig om kabels en leidingen te verleggen. Eerst wordt het werkterrein ingericht en worden rijplaten aangebracht. Vervolgens wordt de weg opgebroken en worden er kabels en leidingen aangelegd, onder andere voor gas, elektra en de openbare verlichting. Door middel van zogenaamde ‘gestuurde boringen’ worden de kabels en leidingen onder de weg doorgetrokken.

Gevolgen voor verkeer

Vanaf 8 juli t/m uiterlijk 2 augustus wordt er gewerkt bij het Jan Ruijspad en de Minkemalaan, naast de Beneluxlaan 1. Het Jan Ruijspad is deze periode afgesloten. Vanaf 4 juli wordt het werkterrein ingericht en kan er al enige hinder ontstaan.

Fietsers en voetgangers vanaf het station worden omgeleid via de Van der Valk Boumanlaan en de Minkemalaan, naar de Oslolaan en Helsinkilaan. In de week van 8 juli t/m 14 juli is de doorsteek tussen de Helsinkilaan en de Steinhagenseweg afgesloten en worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Amsterdamlaan. Vanaf 15 juli is deze weer open. Gemotoriseerd verkeer wordt de gehele periode omgeleid via de Van der Valk Boumanlaan en de Amsterdamlaan. Zie ook de omleidingsborden op de weg.

We begrijpen dat deze omleiding, met name in de eerste week, leidt tot een langere reistijd. Door de werkzaamheden in de zomerperiode uit te voeren, hopen we de overlast zo veel mogelijk te beperken.