Vrijwilligers helpen Woerdenaren met kleine portemonnee aan lagere energierekening

Op zaterdagochtend 9 december gingen de FIXbrigade van stichting Present Woerden en de energiecoaches van stichting Duurzaam Woerden langs in het Schilderskwartier. Bewoners kregen tips én hulp om minder energie te verbruiken. Dit draagt bij aan een lagere energierekening én een duurzamer Woerden.

Zowel de FIXbrigade als de energiecoaches hebben het druk! “Vanaf 1 oktober konden mensen die energietoeslag ontvingen, energiehulp aanvragen,” zegt Jelmer Vierstra, wethouder energietransitie. “In amper drie maanden hebben we bijna 400 aanmeldingen gekregen. We willen iedereen zo snel mogelijk helpen. Daarom help ik vandaag een handje mee!” En niet voor niets. De energiehulp werd enorm gewaardeerd: “Ik ben heel blij dat jullie gekomen zijn, want ik kan jullie hulp goed gebruiken” was één van de reacties.

  “Energiehulp gaat niet alleen over energie besparen. Je ziet ook hoe het is om te leven als je weinig geld hebt,” vertelt een van de vrijwilligers. “Best goed om daar eens wat vaker bij stil te staan”. Het waardevolle werk én het persoonlijke contact met de bewoners, gaf voor velen de doorslag om zich meteen weer aan te melden voor de volgende FIX-ochtend. 

Vrijwilligers gezocht!

Wilt u ook mensen in uw eigen omgeving helpen aan een lagere energierekening? Meld u zich dan snel aan! We zoeken nog vrijwilligers op een aantal ochtenden in het nieuwe jaar:
20 januari 2024
3 februari 2024
17 februari 2024
2 maart 2024
15 maart 2024
16 maart 2024

Ook als u liever op een andere dag wil helpen, bent u van harte welkom! U kunt zich aanmelden als:
Energiecoach
FIXbrigade

Meer over energiehulp

Energiehulp richt zich op het energiezuinig maken van de woning. Inwoners die energietoeslag ontvangen, kunnen energiehulp aanvragen via www.woerden.nl/energiehulp. Het maximale aantal aanvragen is bijna bereikt.