Veilig op de fiets in Woerden

We willen dat mensen in Woerden vaker op de fiets stappen en dan snel en veilig op hun bestemming kunnen komen. Dat is gezonder, beter voor het milieu én het bespaart ruimte. Helaas zijn nog niet alle fietsroutes op orde. Zo liggen veelgebruikte fietsroutes niet los van autowegen, zijn er onveilige kruispunten en rijdt er op sommige plekken veel verkeer door elkaar. Dit zorgt voor een onveilig gevoel bij fietsers en voetgangers. In een enquête hebben bewoners kunnen aangeven waar ze de grootste knelpunten zagen op de fietsroutes in Woerden. De drie routes met de meeste knelpunten gaan we nu oppakken.

Gekozen fietspaden
We kunnen natuurlijk niet alle fietsroutes tegelijkertijd aanpakken. Wij hebben daarom voor drie hoofdroutes gekozen. Deze worden vaak gebruikt in de gemeente. Het gaat om:

  1. Wilhelminaweg – Oostdam – Oudelandseweg – Mijzijde (t/m kruising Van Teylingenweg);
  2. Stationsweg (inclusief kruispunt Polanerbaan);
  3. Zegveldse Uitweg – Leidsestraatweg – Rembrandtlaan (tot aan de rotonde).

Deze routes zijn bepaald op basis van cijfers, normen en de mening van onze inwoners.

Waar fiets jij tegenaan?
Fiets jij wel eens over één van deze routes? Dan nodigen wij je uit om al jouw ideeën te delen via het platform denkmee.woerden.nl. Wij horen graag waar jij tegenaan fietst! Zo kunnen wij samen de fietsveiligheid in de gemeente Woerden verbeteren.

Je kan reageren tot en met 27 oktober 2023. Als alle reacties binnen zijn, gaan wij die verwerken in een ontwerp en delen die op een informatieavond. Hiervoor wordt een aparte uitnodiging verstuurd.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de website https://denkmee.woerden.nl/nl-NL/folders/veilig-op-de-fiets Of stuur een mail naar veiligopdefiets@woerden.nl. Bellen kan naar 14 0438.