Snoeien voor beter zicht op oversteekplaatsen

Deze week is er door de groenaannemer gestart met het snoeien van planten en struiken die het zicht wegnemen bij oversteekplaatsen en in de buurt van speeltuinen. De planten worden gesnoeid voor een betere verkeersveiligheid. Daarnaast zorgt het snoeien er ook voor dat jonge planten beter kunnen groeien. Niet overal wordt gesnoeid; sommige vakken worden maar één keer in de 2 of 3 jaar gesnoeid, omdat die geen invloed hebben op de verkeersveiligheid.  

Locaties
Er wordt gesnoeid in het centrum van Woerden, het Staatsliedenkwartier, het Bomen- en Bloemenkwartier, het Schilderskwartier, de Vogelbuurt en in Molenvliet. De werkzaamheden duren tot ongeveer half februari. De werkzaamheden worden, naast handmatig werk, ook machinaal uitgevoerd met een shovel of een houtversnipperaar. Om overal goed bij te kunnen komen, plaatst de aannemer borden om parkeerplaatsen naast een werkgebied tijdelijk vrij te houden.

Waar gewerkt wordt, controleert de aannemer eerst op de aanwezigheid van dieren, zoals overwinterende egels. Alle locaties worden met zorg gecontroleerd en de egelplekken worden met rust gelaten.