Oostsingel vanaf 7 november twee keer per dag afgesloten

Het is op schooldagen erg druk voor de Wilhelminaschool aan de Oostsingel. Fietsen, bakfietsen, scooters en auto’s strijden om een plekje, waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarom heeft de school de gemeente gevraagd om de Oostsingel af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Proef van drie maanden
De afsluiting gaat in op dinsdag 7 november en duurt ongeveer drie maanden. Op schooldagen is de Oostsingel vanaf de school tot aan de watertoren van 8.15 tot 8.35 uur en van 13.50 tot 14.10 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer. Met deze proef wordt onderzocht wat de effecten van een afsluiting zijn tijdens breng- en haalmomenten en of daarmee de omgeving van de school verkeersveiliger wordt.

In de eerste week wordt de route afgesloten met een hek bij de kruising met de Ravelijnsingel. Er is een verkeersregelaar aanwezig om andere weggebruikers te begeleiden. Daarna wordt de afsluiting met verkeersborden aangegeven. Er wordt gehandhaafd of weggebruikers zich aan de regels houden.

Fietsers en voetgangers wel doorgang
De Oostsingel blijft tijdens de proef bereikbaar voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. Omwonenden kunnen een ontheffing aanvragen. Zoals het er nu naar uitziet duurt de proef tot eind januari. Daarna gaat de gemeente in gesprek met de schooldirectie of de proef een vaste vorm krijgt.