Ontdek een duurzame tuin in uw buurt tijdens de Tuin & Klimaat Route

Wie zijn tuin wil veranderen in een fijne plek voor mensen en dieren, kan op zaterdag 2 en zaterdag 9 september 2023 een duurzame voorbeeldtuin bezoeken. Tijdens de Tuin & Klimaat Route stellen tuineigenaren hun tuin open voor bezoekers.

Duurzame tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Wie inspiratie op wil doen bij tuineigenaren die al het een en ander gedaan in hebben in hun klimaatvriendelijke tuin, kan dit doen tijdens de open dagen van de Tuin & Klimaat Route.

Bloeiende balkons en moestuinen 

Wie een bezoek brengt aan een duurzame tuin krijgt van de tuineigenaar te horen wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde maatregelen, hoeveel tijd erin gaat zitten en wat het kostenplaatje is. Ook is er ruimte om vragen te stellen en onderling informatie uit te wisselen. Balkons, geveltuintjes, bedrijfstuinen en gemeenschappelijke (moes)tuinen en projecten doen ook mee aan de open dagen.

Aanmelden de Tuin & Klimaat Route

Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Wilt u zich aanmelden voor het bezoeken van een tuin? Of wilt u uw eigen tuin aanmelden als duurzame tuin? Ga dan naar www.tuinenklimaatroute.nl.