Meld jouw tuin aan op de Nationale Tuin & Klimaat Route

Vang jij regenwater in je tuin op met een regenton, wadi of grindkoffer? Of heb jij planten en bloemen op je balkon staan waar insecten en vogels erg blij van worden? Meld jouw duurzame tuin, balkon of project dan aan op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route.

Gemeente Woerden ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan hun tuin op het landelijke platform met duurzame voorbeeldtuinen te zetten. 

Op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route kun je een tuinprofiel aanmaken en aangeven welke maatregelen je hebt genomen. Denk aan maatregelen als een regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Iedereen die iets heeft aangepast in zijn tuin, kan zich hier aanmelden.

Open dagen

Wil je niet alleen je tuin online aanmelden, maar deze ook aan buurtgenoten laten zien ter inspiratie? Dan kun je meedoen met de open dagen op 2 en 9 september 2023. Die dagen kun je jouw tuin laten zien aan bezoekers. Er is dan alle ruimte om vragen en ervaringen te delen. 

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route 

Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Deze tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op weersextremen zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Doe ook mee en meld je aan via www.tuinenklimaatroute.nl