Gemeentelijke onderscheiding voor Hans Slager

Hans Slager heeft zaterdag een zilveren steekspeld opgespeld gekregen door burgemeester Victor Molkenboer. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor zijn inzet voor verschillende Woerdense verenigingen en organisaties, waaronder Sint in Woerden.

Als kind was Hans Slager al ieder jaar actief zo rond half november. Eerst tien jaar als piet en sinds 1962 als Sinterklaas. Een snel rekensommetje leert dat Hans Slager dus als 17-jarige al zijn opwachting maakte als Goedheiligman. En daarmee is hij dit jaar dus zestig jaar Sint.

Kindersnoetjes

Hans Slager was onder andere Sinterklaas op scholen en sinds 2010 vertolkt hij de hoofdrol bij de jaarlijkse intocht in Woerden. En bij alle activiteiten die Sint in Woerden nog meer organiseert tussen half november en 6 december. Hoewel hij dus al heel vaak heeft opgetreden als Goedheiligman, was het voor Hans Slager zeker geen routinewerk. Zelf zei hij daarover in een interview ,,Het moment dat je al die kindersnoetjes ziet, blijft heel bijzonder.”

Dit jaar is het laatste jaar dat Hans Slager de tabberd aantrekt. Met zijn 78ste verjaardag volgende maand is het tijd geworden om zijn mijter aan de schoorsteen te hangen. Reden om Hans Slager nu te bedanken met een gemeentelijke onderscheiding. En die onderscheiding is niet alleen voor zijn optreden als Sint, maar ook voor al zijn andere inspanningen in Woerden en omgeving.

Vrijwilligerswerk

De lijst met vrijwilligerswerk is lang. Zo was hij bij verschillende verenigingen en organisaties actief als penningmeester, te weten Groene Kruis Zegveld, Zwemclub Woerden, Beheercommissie Concordia, de Wilhelminaschool en het Oranjecomité. Voor sommige van deze organisaties was hij ook nog voorzitter en daarnaast is hij bestuurslid geweest voor het ROC aan de Johan de Wittlaan en was hij leider bij het jeugdkamp van tennisclub Woerden. Tot slot deed hij 26 jaar lang de administratie van stichting Gereformeerd Wees- en Oudeliedenhuis.