Gemeente Woerden wil armoede beter begrijpen

Wilt u beter begrijpen wat arm zijn met je doet? Wat arme mensen nodig hebben? En weten wat het beste werkt om dit probleem aan te pakken? Geef u dan op voor de Challenge Armoede!

Movisie organiseert de challenge van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober. Tijdens deze week is er aandacht voor de oorzaken en gevolgen van armoede. Hoe zit het met geldzorgen en -problemen? Wat is blijvende armoede en wat doet dit met mensen? We gaan tijdens de challenge in op oorzaken en gevolgen van het arm zijn. Maar ook op stress en emoties bij armoede en schulden. Onderwerp van de challenge dit jaar is: “Wat werkt wèl?”. We kijken vooral naar de ervaringen van mensen die zelf arm zijn of zijn geweest. Hen noemen we ervaringsdeskundigen.

Wat gaan we doen?

Als u meedoet krijgt u één korte opdracht voor iedere dag. Hiermee doet u kennis op waardoor u armoede beter kunt begrijpen en laten bespreken. Hier bent u ongeveer 15 minuten mee bezig.

Deelnemers aan de challenge gaan in gesprek met hulpverleners en mensen met ervaring met armoede. Op deze manier vragen we ook in de gemeente Woerden aandacht voor dit actuele onderwerp.

Wie doen er mee?

Voor de challenge in Woerden zijn al veel deelnemers. Denk aan ervaringsdeskundigen, gemeenteraadsleden, medewerkers van de voedselbank, wethouder Jacques Rozendaal en ambtenaren, bijvoorbeeld van schuldhulpverlening.
Wilt u meedoen aan deze challenge? Meld u dan aan.