Drinkwaterbedrijf Oasen vervangt grote drinkwaterleiding in Zegveld

Om het leidingnet in goede conditie te houden, voert Oasen regelmatig onderhoud uit. De leiding in Zegveld moet worden vervangen. Zo zorgt Oasen ook in de toekomst voor een goede drinkwaterlevering in Zegveld, Nieuwkoop, Noorden en het Woerdense Verlaat.

Er wordt een nieuwe leiding aangelegd van ongeveer 4 kilometer. Aannemingsbedrijf Van Vulpen begint rond 23 mei. Er wordt gewerkt langs de Molenwegen in de weilanden parallel aan de Hoofdweg. Eind december 2023 moet de nieuwe leiding klaar zijn.

Verkeer

Overlast voor het verkeer wordt zo veel mogelijk beperkt. Op plaatsen waar werkverkeer is, worden snelheidsbeperkende maatregelen getroffen. Gewijzigde verkeerssituaties worden met borden aangegeven. De weg wordt niet afgesloten.

Water uit de kraan

Tijdens de aanleg van de nieuwe waterleiding blijven bewoners water uit de kraan houden. Pas als de nieuwe leiding op het bestaande net wordt aangesloten, wordt de waterlevering voor korte tijd onderbroken. Dit is alleen voor bewoners aan de Molenweg. Hierover volgt nog persoonlijk bericht. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op http://www.oasen.nl/zegveld