Bewoners tekenen voor een groene Molenbuurt

Op woensdagavond 24 januari hebben een aantal bewoners uit de Korenmolen en Watermolen in Harmelen een contract ondertekend voor het groenonderhoud in de wijk. Het tekenmoment was een kroon op de inzet van een groep betrokken bewoners om de Molenbuurt te vergroenen en in bloei te zetten na de herinrichting.

Bewonersinitiatief
Toen bekend werd dat de Molenbuurt aangepakt zou worden, is er vanuit de bewoners een initiatief ontstaan om mee te denken over de inrichting van het groen in de wijk. Hier is in 2020 een aparte groep voor opgericht. Er volgde een groot aantal bijeenkomsten aan de keukentafel. Door zelf een groot deel van het onderhoud te gaan verzorgen, konden bewoners meebeslissen over het soort beplanting en bomen. Er staan bijvoorbeeld fruitbomen, bessenstruiken en verschillende kleurrijke vaste planten in het groenplan.

Voorbeeldwijk
De gemeente vindt het belangrijk om samen met de inwoners hun leefomgeving in te richten.De wethouder sprak zijn waardering uit voor de inzet en betrokkenheid van deze groep bewoners uit de Molenbuurt. De bewoners zijn blij met het resultaat. Naar eigen zeggen hopen zij een voorbeeldwijk te kunnen worden in vorm en uitstraling. En hierdoor andere bewoners in de gemeente te inspireren zich in te zetten om hun buurt mooier en groen te maken.