BEMOG ontwikkelt 37 nieuwbouwwoningen in Kamerik

De gemeente Woerden heeft BEMOG geselecteerd voor de nieuwbouw op de voormalige plek van basisschool De Wijde Blik aan de Overstek in Kamerik.

Van de ingeleverde plannen beoordeelde de jury het plan van BEMOG als beste. Op 16 maart 2023 tekenden beide partijen de ontwikkelingsovereenkomst. Als alles meezit kan de bouw eind 2024 van start. 

De Opkamer

Het plan ‘De Opkamer’ bestaat uit 37 woningen en appartementen met een gebruiksoppervlak tussen circa 47 en 133 m2. De prijzen liggen tussen de € 255.000 en € 650.000,-. Daarbij is het gelukt om ook goedkope rijtjeswoningen in het plan op te nemen. Hiermee komt het plan tegemoet aan de aangenomen motie van de gemeenteraad. Het is dus een gevarieerd woonaanbod dat kan zorgen voor veel doorstroom in Kamerik.

Wethouder Arjan Noorthoek (Wonen): “Fijn voor Kamerik dat er nu opnieuw een mooi plan ligt voor extra woningen in het dorp. Hierdoor komen er flink wat nieuwe huizen bij voor verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende prijzen. En het is ook nog eens een hele gunstige locatie. Hier is zeker vraag naar!” 

Dorpse uitstraling

Positief aan het plan vond de jury het zorgvuldige ontwerp. Het gebouw heeft een dorps karakter dat past bij Kamerik. Door natuurinclusief te bouwen zal het gebouw een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Hiervoor is goed onderzoek gedaan naar de aanwezige soorten dieren en de maatregelen die daarbij passen. 

"Een mooie woning is niet genoeg, ergens thuis voelen, daar gaat het om,” zo geeft Stefan van Dijk aan. “Dit project past heel erg mooi in het dorpse karakter van Kamerik en vult hiermee de lege ruimte die is ontstaan nadat de basisschool is verdwenen op deze locatie. Het zal hier fijn zijn om te gaan wonen.” 

Informatie voor omwonenden en geïnteresseerden 

Voor de uitwerking van de plannen zijn suggesties van omwonenden en belangstellenden voor een woning van belang. Vanaf juni organiseert BEMOG daarom een aantal bijeenkomsten. U blijft daarvan op de hoogte via de lokale media.